Praktiker Security Alarm.hu

Biztonságtechnikai és Kereskedelmi Kft

Elérhető vagyonvédelem 35 év tapasztalattal!

cameras

Riasztók felépítése

Riasztórendszerek

Riasztórendszer szerelése és felépítése alapján három különböző típusra bontható:

vezetékes riasztó
vezeték nélküli riasztó
hibrid riasztó

 

Riasztórendszer részei

Riasztó központ:

riasztóközpont

Lakásriasztó vagy üzletben elhelyezett riasztó legfőbb komponense. Az összes többi eszköz jelzése ide fut be, illetve innen megy ki. A központok szabotásvédettek és el vannak látva saját akkumulátorral, ezáltal lekapcsolt áramnál is működnek. Alacsony áramfogyasztás és teljes csend jellemzi mozgóalkatrész híján.


Nyitásérzékelők:

nyitásérzékelő

Két alkatrészből áll: egyiket az ablak illetve ajtókerethez rögzítjük, a másikat pedig a mozgó részre. Amennyiben nyitás történik, a két rész eltávolodik és jelet küld a központnak.


Passzív infra - mozgásérzékelők:

Passzív infra

Legelterjedtebb és legolcsóbb mozgásérzékelő típus. Működési elv alapvetően a nyugalomban lévő terület infra-képéhez történő változást figyeli.


Kombinált mozgásérzékelők:

Infra érzékelő melyet felszereltek egy doppler radarral amely a fizikai mozgást figyeli. Együttes érzékelés esetén jelez, mely huzatosabb szobában is alkalmazható.


Kisállat védett mozgásérzékelők:

kombinált érzékelő

Meghatározott (20-40kg) súly alatt nem jeleznek, tehát kutyát vagy macskát, egyéb kisállatot tartó otthonokban is lehet alkalmazni a riasztót.

 


Üvegtörés érzékelő:

üvegtörés érzékelő

A riasztó héjvédelmének erősségét fokozandóan telepíthető. Éjszaki élesítéskor is remekül használható, hiszen üvegtörés hangjára riaszt, amit valószínűleg az otthonlakók nem fognak előidézni.


Beltéri és kültéri hang-fényjelző:

Sziréna

Nevében benne van a funkciója: betöréskor hang és fényjelzéssel jelzi a behatolást ezáltal jelzi a szomszédoknak a betörést és a behatolót is meghátrálásra kényszerítheti. 100dB-nél erősebb hangerővel és saját akkumulátorral is rendelkeznek valamint időjárásálló és vandál-biztos házzal rendelkeznek.

 

 

 


Kezelőegység amely lehet LED kijelzős, ikonos vagy LCD:

Kezelő

Bekapcsolni, kikapcsolni illetve kezelni lehet vele a riasztót. Kialakítástól függően akár magyarul is kiírhatja az éppen aktuális funkciót. Jelzi a hibát és ajtónyitás funkció bekapcsolása esetén csipog a kezelő.

 


Egyéb, speciális egységek:

 1. Vezetékes és vezeték nélküli pánikjelző
 2. Szén-monoxid (CO) érzékelő
 3. Gázszivárgás érzékelő
 4. Füst vagy hőérzékelő
 5. Nedvesség érzékelő
 6. Infrasorompó
 7. Vagyonvédelmi szúnyogháló
 8. Fal-bontás érzékelő
 9. Vízérzékelő
 10. Kézi támadásjelző

Az általunk szerelt összes riasztó MABISZ által engedélyezett alkatrészekből áll. Garanciát az importőr által meghatározott időt (3-5 év) vállalunk az riasztó alkatrészekre.

 • Önjáró ollós emelő bérlés +

  Önjáró ollós emelő bérlése Székesfehérváron és Fejér megyében! Kattintson a részletekért: Bővebben
 • 1

Kérdése van?