Praktiker Security Alarm.hu

Biztonságtechnikai és Kereskedelmi Kft

Elérhető vagyonvédelem 35 év tapasztalattal!

cameras

Riasztó - Távfelügyelet - GSM riasztó

Riasztórendszerek szerelése kompromisszumok nélkül!

Biztonságról

Sajnos a biztonságtechnikai szakemberek egyetértenek abban a tényben, hogy romló közbiztonság miatt egyre nagyobb mértékben kell ügyelnünk a családunk és értékeink biztonságára. Hiába várunk a túlterhelt rendőrségre vagy a szomszédokra, erőszakos behatolás esetén csak magunkra és az általunk vásárolt biztonságtechnikai eszközökre számíthatunk.

Alkalmi szerelők által ajánlott és szerelt, olcsónak és megbízhatónak titulált eszközöknél a biztonság csupán illuzió és (károsan) hamis biztonságérzetet kelt. Riasztó szerelést és más elektronikus vagyonvédelmi eszköz szerelését csak vizsgázott és megfelelő képesítéssel rendelkező riasztó szerelő végezheti.

Riasztókról

DSC alexor riasztóNapjaink legelterjedtebb elektronikus biztonsági rendszere a riasztó. Kis panellakásoktól kezdve, a családi házakban és a többszintes irodaházakon mindenhol összefuthatunk különféle riasztórendszerekkel. A hétköznapi értelemben vett lakásriasztó vagy riasztóberendezés alatt úgynevezett behatolásjelző rendszert értünk, mely lehet vezetékes vagy vezeték nélküli. Kisebb riasztók - használatukat és felépítésüket tekintve - szinte semmiben sem különbözik a nagyobb, akár több száz zónás riasztótól. Tudásához és egy esetleges betörés által potenciálisan okozott kárhoz képest alapvetően olcsó, ám hatékony eszköz.

Riasztórendszerek elsődleges célja minél előbb jelezni, ha az általa védett területen mozgás, fizikai változás történik, ami a betörést valószínűsítheti. Ezeket a változásokat a riasztó különféle érzékelőkkel figyeli. Riasztás esetén elindítja a szirénát és jelzést küld a távfelügyeletre és/vagy tulajdonosnak. A rendszer magát a betörést nem tudja megakadályozni, azonban a betörőt meggátolja abban, hogy nyugodt, szisztematikus munkával megkeresse és elvigye az értékeket, ezzel jelentős vagyoni kárt okozva.

Ahhoz, hogy a riasztórendszer lehető legkorábban érzékelje a betörést, fontos kiépíteni az ún. héjvédelmet. Ide tartoznak az olyan eszközök, mint a nyitásérzékelők, üvegtörés érzékelők, falbontás érzékelők, infrasorompók valamint a vagyonvédelmi szúnyoghálók.

Belső terek védelmére a legelterjedtebb eszköz az passzív infrás mozgásérzékelő, mely megfelelő védelmet biztosít szobák, folyosók és más helyiségek számára. Ennél fejlettebbek a duáltechnológiás érzékelők (másnéven kombinált érzékelők).

Új házat építőknek és lakásfelújítóknak ajánljuk, hogy a villanyszererelési csövezési munkák előtt terveztessék meg a riasztót, hogy a kábelezését falon belül el lehessen helyezni!

Riasztó rendszerek szolgáltatásai

 • Különböző jogokkal rendelkező felhasználói kódok megadása: lehetőség van csak bekapcsolási jogot megadni egy adott kódhoz.
 • Ki és bejárati késleltetés: meghatározott ideig nem élesíti magát a riasztó kijáratkor hagyva időt zárásra, valamint visszaérkezéskor a rendszer kikapcsolására.
 • Ajtócsengő üzemmód: ajtónyitás esetén csipog a kezelő.
 • Éjszakai élesítés: részleges élesítés a nyugodt éjszakáért.
 • Különálló partíciók: több részre bontja a riasztó zónáit, ezáltal külön élesítési és kikapcsolási lehetőséget adva nekik.
 • Pánikjelzés funkció.
 • Eseménynapló, melyből pontosan meg lehet határozni az egyes eseményeket.
 • Stb.

 

Távfelügyelet


Ez a szolgáltatás egy 24 órás távfelügyeleti központban regisztrálja riasztó által leadott eseményt. Ez lehet: támadás, betörés, tűz stb. A központban egy diszpécser (megrendelés alapján) vagy a tukajdonost vagy a kivonuló szolgálat embereit értesíti, akik megérkezés után biztosítják a személyi és a vagyontárgyai épségét. Ezt a szolgáltatást havidíj ellenében lehet igénybe venni.riasztó érzékelő

 

GSM riasztók


Ahol nem megoldható a riasztó távfelügyelete, vagy az ügyfél nem akar havidíjat fizetni a távfelügyeletért, ott lehetőség van gsm modul beépítésére. A modul riasztás esetén előre beállított hangszöveggel felhívja a beállított telefonszámokat vagy sms küld. A modern gsm modullal ellátott riasztóknál már távolról, telefonnal is lehet ki-be kapcsolni a rendszert vagy lekérdezni az állapotukat.

Riasztók karbantartása

Cégünk vállalja riasztók teljes körű karbantartását és szervizelését és a riasztó esetleges hibáinak elhárítását. A rendszeres karbantartás biztosítja, hogy a riasztó megbízható maradjon és az esetleges hibákat kiküszöböljük.

Árajánlat kérése

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen szaktanácsadást és árajánlatot.

 • Önjáró ollós emelő bérlés +

  Önjáró ollós emelő bérlése Székesfehérváron és Fejér megyében! Kattintson a részletekért: Bővebben
 • 1

Kérdése van?